Skip To Content
  • Quiz badge

Try To Answer Just One Soundtrack Question For Every Disney Movie — It's Harder Than You Think

16 soundtracks, one question each, good luck!

This quiz features one question for each iconic Disney soundtrack. Now, there's obviously quiiiite a few of those, so to narrow it down this quiz WON'T include soundtrack questions from sequels, live-action remakes, Pixar movies, or movies* that only had one or two notable songs.

*My apologies to any stans of Cinderella, Sleeping Beauty, Dumbo, and Lady and the Tramp.

  1. What song do the seven dwarfs sing as they march home in Snow White and the Seven Dwarfs?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: "Heigh Ho"

    Via Disney
  2. Who is "I Wanna Be Like You" from The Jungle Book sung to?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Mowgli

    Via Disney
  3. Which Little Mermaid song won the Academy Award for Best Original Song?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: "Under the Sea"

    Via Disney
  4. Which character sings "Beauty and the Beast" in Beauty and the Beast?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Mrs. Potts

    Via Disney
  5. Both of these songs from Aladdin were nominated for Best Original Song at the 1993 Oscars, but which one actually won?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: "A Whole New World"

    Via Disney
  6. What famous singer composed the music for The Lion King?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Elton John

    Via Disney
  7. Which Pocahontas song won a Grammy and an Oscar in the same year?

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: "Colors of the Wind"

    Via Disney
  8. Which Hunchback of Notre Dame song is about lust?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: "Hellfire"

    Via Disney
  9. Does the Hercules soundtrack have a song by or about Hades?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Yes

    The Muses sang "The Gospel Truth II" about Hades.

    Via Disney
  10. Who provided the singing voice for Mulan on the Mulan soundtrack?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Lea Salonga

    Via Disney
  11. How many languages did Phil Collins record the Tarzan soundtrack in?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: 5

    Phil Collins recorded the Tarzan album in English, Spanish, German, Italian, and French.

    Via Disney
  12. What song do Edward and Giselle sing to each other at the beginning of Enchanted?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: "True Love's Kiss"

    Via Disney
  13. How many songs does Mother Gothel have in the Tangled soundtrack?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: 3

    Mother Gothel sings "Prologue," "Mother Knows Best," and "Mother Knows Best (Reprise)" on the Tangled soundtrack.

    Via Disney
  14. Who sings the Frozen song that won an Oscar for Best Original Song?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Idina Menzel

    Idina Menzel played Elsa, who sang "Let It Go" in Frozen.

    Via Disney
  15. Who wrote "How Far I'll Go" from Moana?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Lin-Manuel Miranda

    Via Disney
  16. What Tony Award-winning actor sang "Almost There" from The Princess and the Frog?

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Anika Noni Rose

    Anika Noni Rose was the voice of Tiana in Princess and the Frog.

    Via Disney

TV and Movies

Get all the best moments in pop culture & entertainment delivered to your inbox.

Newsletter signup form